LaTeX

LaTeX skaper vakre dokumenter og gjør det lettere og raskere å skrive matematiske formler og oppgaver. Under vil du finne linker til forskjellige editorer og resurser.

LaTeX har en bratt læringskurve og er ikke for alle. Du vil stort sett skrive i kode, og den må kompileres til PDF for å bli «lesbar». Det positive er att dokumentet blir konsistent (overskrifter, avsnitt og alt annet blir likt gjennom hele dokumentet) og det å skrive matte går veldig fort når du kommer inn i det. Når bacheloroppgaven skal skrives bør du passe på att en i gruppa kan LaTeX.

Det finnes enklere editorer der ute som har flere snarveier og viser litt mer på skjermen. Den mest populære av disse er LyX. Det er framdeles litt arbeid å lære, men det er en grei plass å begynne. Du har framdeles hele styrken til LaTeX, men har ofte en lettere måte å gjøre ting på. Baksiden er att dette tar litt lengre tid å bruke LyX en tradisjonelle editorer når en er litt mer dreven. Don`t Panic er skrevet i LyX.

Editoren er avhengig av et underliggende TeX system som også må installeres. To som er mye brukt er MiKTeX  som er en on the fly type ting som bare laster ned det du trenger der og da. Har selv hatt litt problemer med denne, og bruker istedenfor TeX Live som installeres i sin helhet på maskinen. De fleste editorene tilbyr å installere det underliggende TeX systemet sammen med editoren.

TeX system:

LaTeX Editorer (Det finnes mange flere)

Online LaTeX editor. Ingen installasjon. Lett og samarbeide med andre

Resurser: